Prodaje se Porsche Carrera GT koji je pripadao Samuelu Etou

Modifikovani Porscheov model Carrera GT, odnosno Gemballa Mirage GT, koji je pripadao kamerunskom fudbaleru Samuelu Etou stavljen je na prodaju.

Automobili

Izvor: SN

Četvrtak, 30.01.2020.

14:00

Prodaje se Porsche Carrera GT koji je pripadao Samuelu Etou
Photo: Porsche Promo

Eto je 2005. godine potpuno novi Porsche GT poslao nemačkom tuneru Gemballi i za njega je imao određene zahteve.

Automobil je dobio novi sistem usisa vazduha, kao i izduvni sistem od nerđajućeg čelika, a uz to je i remapirana ECU jedinica tako da je 5,7-litarski V10 motor dobio dodatnih 58 KS, što znači da njegova snaga iznosi 670 KS.

Zahvaljujući tome je smanjeno vreme ubrzanja od 0 do 100 km/h na 3,7 sekundi, a maksimalna brzina je povećana na 335 km/h.

Gemballa je pripremila još nekoliko unikatnih detalja, a promenjeno je i kvačilo. Automobil su ulepšale nove felne s pet krakova, kao i unikatni "body kit", poklopac motora, ventilacijski otvor na krovu...

Automobil je prešao oko 6.500 km, a radi se o jednom od svega 25 primeraka na svetu i biće prodat na aukciji kuće Sodebiz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: