Loki – prvi automobil iz 3D štampača VIDEO

Prvi nemački automobil iz 3D-štampača zove se "Loki" (LOCI) i ima jedno sedište i otvorenu karoseriju.

Automobili

Izvor: SN

Sreda, 15.01.2020.

13:06

Loki – prvi automobil iz 3D štampača VIDEO
Photo: YTSS

Verovali ili ne, ali ovaj automobil još uvek nema motor i u ovom trenutku je više skulptura nego funkcionalno vozilo i očekuje se da u nekom skorašnjem periodu bude osposobljen za vožnju.

Efikasan, digitalan, autonoman. To je automobil budućnosti, kako je navela berlinska "startap" firma BigRep, a Loki je prvi automobil koji je kompletno proizveden iz 3D-štampača.

U toku godine će Loki dobiti i svoj motor pa će dalja testiranja biti moguća.

Istraživači se slažu u oceni da automobili iz 3D-štampača moraju postati deo svakodnevne proizvodnje i promene u masovnoj proizvodnji su neizbežne.

Samo tako, kažu, industrija u budućnosti može da bude konkurentna, da ispunjava želje kupaca, da ispuni norme za emisiju štetnih gasova – i da štedi dragocene resurse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: