Izgrebao preko 600 automobila – šteta 930.000 evra

Nemačko tužilaštvo tereti ga za štetu nanetu vozilima širom Bavarske u periodu između februara i aprila 2018.

Podeli
Foto: B92/NĆ (ilustracija)
Foto: B92/NĆ (ilustracija)

Jedan 26-godišnjak izveden je pred sud u Nemačkoj jer je oštrim predmetom izgrebao 642 automobila, a procenjeno je da je na taj način vlasnike oštetio za 930.000 evra, prenosi DW. Tužilaštvo je u prvobitnoj prijavi navelo da se radi o znatno većem broju vozila, čak 1.700, i šteti od 2,3 miliona evra, ali je dovoljno dokaza bilo "samo" za pomenutih 642.

Nakon što je 2018. primila veliki broj pritužbi od vlasnika izgrebanih vozila, policija je bila prinuđena da formira posebnu jednici koja se bavila tim slučajevima.

Napokon, jednog aprilskog jutra 2018. dobili su dojavu od žene koja je čula neobične zvuke napolju. Kada je pogledala kroz prozor, videla je čoveka koji ide od vozila do vozila i oštećuje karoseriju nekim predmetom. Policija je brzo stigla na lice mesta i uhapsila osumnjičenog dvadesetšetogodišnjaka.

Za sada nije poznato sa kakvom kaznom bi se mogao suočiti ovaj čovek ukoliko se dokaže krivica za sva 642 automobila, ali materijlna šteta koja u zbiru gotovo dostiže milion evra, nikako mu ne ide u prilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 24 idi na stranu