Slupao skupoceni Porsche tokom test vožnje – kaže, izdale ga kočnice

Jedan Velšanin teško je oštetio Porsche 911 GT2 RS od 300.000 evra neposredno nakon što je izašao iz obližnjeg prodajnog salona radi probne vožnje.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 04.12.2019.

14:00

Slupao skupoceni Porsche tokom test vožnje – kaže, izdale ga kočnice
911 GT2 RS (Foto: Porsche promo)

Lokalna policija objavila je fotografiju oštećenog automobila koja je načinjena tokom uviđaja, a na njoj se vidi da je slupan prednji deo ovog supersportskog modela: Kako se navodi, u udesu je ukupno učestvovalo pet vozila, a nije saopšteno ko je kriv. Međutim, Dejli mejl piše da vozač Porschea za nezodu krivi kočnice. Kako se navodi, on je automobil uzeo na test vožnju iz obližnjeg salona, da bi ubrzo shvatio da nešto nije u redu sa kočnicama, ali tada je već bilo kasno.

U policiji kažu da su izvršili uviđaj i da tek treba da utvrde ko je izazvao udes. Na sreću, u nezgodi niko nije povređen.
911 GT2 RS (Foto: Porsche promo)
Porsche GT2 RS pod poklopcem motora ima 3.8-litarski twin-turbo sa 700 KS i 750 Nm, a uparen sa sedmostepenim PDK menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Omogućava ubrzanje 0-100 km/h za žestokih 2,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 340 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: