Tesla Cybertruck će služiti i kao turistička atrakcija FOTO

Policija Dubaija namerava da u svoj vozni park uvrsti Teslin električni kamionet, koji će uglavnom patrolirati u turističkim četvrtima.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 28.11.2019.

10:53

Tesla Cybertruck će služiti i kao turistička atrakcija FOTO
Tesla Cybertruck (Foto: Tesla promo)

Zaljubljenici u automobile već dugo zavide policajcima u Dubaiju na njihovom voznom parku. Ovaj grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima poznat je po skupcenim supersportskim i luksuznim automobilima u kojima patroliraju pripadnici organa reda.

Među brojnim modelima koji su ofarbani u boje policijskih vozila su i takvi biseri auto-industrije kao što su Porsche 918 Spyder, Bugatti Veyron, Aston Martin One-77, Lamborghini Aventador, Audi R8, da pomenemo samo neke. Iako svi ovi automobili imaju fantastične performanse, njihov zadatak ipak nije da jurcaju za onima koji prekrše zakon u Dubaiju – već da impresioniraju turiste koji opsedaju ovaj grad.

Vlasti u Dubaiju ne propuštaju priliku da za svoju policiju nabave nove atraktivne automobile koji se pojave na tržištu, a Teslin električni kamionet kontroverznog izgleda svakako spada u tu grupu vozila.

U intervjuu za Arabian Business, jedan od šefova policije otkrio je da će se Tesla Cybertruck pridružiti voznom parku i da će patrolirati u oblastima sa velikim brojem turista.

Policija Dubaija je na Tviteru takođe postavila render Cybertrucka u bojama karakterističnim za tu službu: Iako je u objavi Cybertruck najavljen za 2020. godinu, to neće biti moguće, jer će proizvodnja početi tek 2021.

Nije otkriveno koju koju verziju kamioneta će odabrati u Dubaiju, ali pretpostavlja se da će se ići na top model sa tri elektromotora koji 0-60 milja na sat (0-96 km/h) ubrzava za svega 2,9 s i nudi autonomiju od preko 800 km.

Kako je najavio Ilon Mask na premijeri Cybertrucka, cena ove varijante iznosiće 69.900 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: