BMW Serije 1 na "testu severnog jelena" – po prvi put sa prednjim pogonom VIDEO

BMW Serije 1 je u svojoj poslednjoj generaciji prešao sa zadnjeg na prednji pogon, pa se mnogi pitaju da li se to odrazilo na vozne karakteristike ovog modela.

Izvor: B92, Index.hr
Podeli
Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Vozači BMW-a možda nisu na dobrom glasu, ali BMW-ovi modeli jesu. Zaljubljenici u automobile ih cene zbog sportskih performansi, odnosno izuzetne vozne dinamike.

Mnogi misle da veliki deo zasluga pripada zadnjem pogonu ovih automobila pa su pomalo sumnjičavi kada je reč o mogućnostima najnovije Serije 1. Upravo zato je zanimljivo kako je BMW-ov kompaktni hečbek prošao na jednom od najzahtevnijih testova dinamike, testu "izbegavanja severnog jelena" na putu.

Na testu se utvrđuje maksimalna brzina pri kojoj vozač (i automobil) mogu naglo da promene smer kretanja a da vozilo zadrži stabilnost i željenu putanju kretanja. Jednostavnije rečeno, test simulira iznenadni nailazak na prepreku i pokušaj izbegavanja iste.

Španski km77 test započinje brzinom od 77 km/h s kojom mnogi imaju problema. Imao ih je i BMW Serije 1, ali je test ipak položio sa vrlo solidnih 73 km/h. To je bilo dovoljno za prolaz i dobre ocene.

Inače, na testu je bio primerak sa standardnim ogibljenjem i gumama Bridgestone Turanza T005 225/40 R18.

Pogledajte video:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 22 idi na stranu