Dovoljan je samo trenutak nepažnje: Gledao u mobilni, pa se "zakucao" u kolonu VIDEO

Svakodnevno viđamo vozače koji koriste mobilni telefon tokom vožnje, nesvesni da time dovode u opasnost sebe i druge učesnike u saobraćaju. Nadamo se da će neki od njih promeniti svoje loše navike nakon što odgledaju ovaj video.

Izvor: B92, Index.hr
Podeli
Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Sudeći po opisu videa osobe koja je snimak postavila na društvene mreže, radi se o tipičnom primeru onoga što može da vam se dogodi kada ne pratite saobraćaj i ne gledate ispred sebe dok vozite. Vozače najčešće u tome ometa smartfon koji svojim brojnim funkcijama odvlači pažnju sa puta. Bilo da se radi o pisanju poruke, čitanju mejla ili nekoj drugoj aktivnosti – opasnost je ista.

U ovom slučaju vozač kamioneta nije na vreme primetio kolonu ispred, pa je doslovno "počistio" automobil ispred sebe. Zatim ga je i gurnuo napred, pa je auto ostao zdrobljen između dva kamioneta:

Iako u mnogim savremenim modelima automobila u ovakvim slučajevima pomaže sistem automatskog kočenja i zaustavljanja, posebno u okviru adaptivnog tempomata, to ne znači da ove tehnologije postoje kako bi vozač u vožnji radio bilo šta drugo što nema veze sa upravljanjem.

Zato, još jednom upozoravamo da, bez obzira na potrebu i visinu kazne, nikada u vožnji ne koristite mobilne uređaje, tablete i sve ostalo što odvlači pažnju sa puta.

strana 1 od 20 idi na stranu