Električni Hyundai na 2 točka "za poneti" VIDEO

Korejski proizvođač predstavio je sklopivi električni trotinet koji sa punom baterijom može da se vozi i do 20 km.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 28.08.2019.

11:30

Električni Hyundai na 2 točka
Foto: Hyundai promo

Hyundai je još 2017. prikazao koncept ovog praktičnog vozila na dva točka, a dve godine kasnije napravljen je prototip sa litijum-jonskom pogonskom baterijom od 10 Ah.

Zamišljeno je da ovaj trotinet koriste vlasnici Hyundai i Kia automobila kao dopunsko individualno prevozno sredstvo u centrima velikih gradova, kojim bi se prevozili poslednjih par km do željne destinacije nakon što ostave auto na parkingu ili u javnoj garaži.
Foto: Hyundai promo
Zbog svog funkcionalnog dizajna trotinet se može smestiti u neki od (za njega osmišljenih) pretinaca u automobilu, gde će se baterija automatski dopunjavati kada se dvotočkaš ne koristi.

Električni trotinet ima zadnji pogon, a proizvođač tvrdi da mu to obezbeđuje dodatnu bezbednost i stabilnost u vožnji. Osim toga, opremljen je i specijalnim ogibljenjem na prednjem točku koje pomaže da vožnja preko neravnina bude udobnija.
Foto: Hyundai promo
Ukoliko je to potrebno, trotinet se lako može sklopiti i jednostavno poneti sa sobom s obzirom da je težak svega 7,7 kg.

Maksimalni radijus kretanja iznosi 20 km, a najveća brzina koju može da razvije je 20 km/h. Za buduću produkcijsku verziju u planu je i ugradnja regenerativnog sistema kočenja, zahvaljujući čemu bi se autonomija u vožnji povećala za 7%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: