Vredi milione – na prodaju Ford Mustang Bullitt koji je vozio Stiv Mekvin

Originalni automobil iz 1968. koji je legendarni glumac vozio na snimanju filma "Bullitt" biće ponuđen na prodaju na aukciji u januaru 2020.

Podeli
Foto: Mecum Auctions
Foto: Mecum Auctions

*Posveta legendi: Ford napravio moderni Mustang Bullitt

*Top 10: Najčuveniji filmski automobili svih vremena

Mekvin je u filmu koristio samo dva ovakva Mustanga, a primerak koji će se pojaviti na aukciji na Floridi vožen je u mnogim scenama filma, uključujući i onu sa čuvenom automobilskom poterom:

Kako navode organizatori aukcije iz kuće Mecum, vozilo je nedugo nakon okončanja snimanja prodato, a automobil je narednih 40-ak godina bio "ispod radara", pa se verovalo da je u međuvremenu završio na nekom otpadu ili pod presom.

Međutim, usledilo je iznenađenje – na 50. godišnjicu filma "Bullitt", Mustang se ponovo pojavio u javnosti i to u januaru 2018. na detroitskom auto-salonu.

Foto: Mecum Auctions
Foto: Mecum Auctions

Kao trenutni vlasnik navodi se izvesni Šon Kiernan, koji je auto nasedio od svog pokojnog oca i koji sada očekuje da će mu ovo vozilo doneti višemilionsku dolarsku zaradu.

Najnovije procene vrednosti automobila još nisu objavljene, ali očekuje se da će to biti jedno od najskuplje prodatih Fordovih vozila na nekoj aukciji.

Kompanija Hagerty ga je 2018. procenila na oko 4 miliona dolara, ali pretpostavlja se da vredi i više. Smatra se da je njegova vrednost utoliko veća jer je ostao u originalnom stanju.

Foto: Mecum Auctions
Foto: Mecum Auctions

strana 1 od 18 idi na stranu