Mnogi vlasnici BMW karavana ne znaju za ovu opciju na svom automobilu

BMW želi da kupce svojih modela bolje informiše o sadržajima i prednostima koje ti automobili imaju.

Podeli
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Kao i mnogi BMW karavani iz prethodnih generacija, ali i SUV vozila, i nova Serija 3 Touring ima opciju zasebnog otvaranja prozora na vratima prtljažnika. I dok istinski zaljubljenici u BMW automobile odavno znaju za ovu mogućnost, u bavarskom proizvođaču kažu da mnogi vlasnici karavana uopšte nisu upoznati da tim.

Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

BMW-ov produkt menadžer Stefan Horn u intervjuu za Autocar objašnjava da se prilikom razvoja nove Serije 3 morao da izbori sa menadžmentom kompanije kako bi zadržao opciju otvaranja prozora na petim vratima karavana.

"To je nešto prilično skriveno na automobilu. Tvrdili smo da treba da zadržimo tu opciju – ali i da kupci moraju da znaju za tu mogućnost, ili će uskoro biti izbačena iz naših karavana", rekao je Horn.

Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Iako mnogi vlasnici BMW automobil i ne znaju da postoji, funkcija odvojenog otvaranja gornjeg dela vrata prljažnika veoma je praktična za ubacivanje manjih predmeta i stvari, kao što su recimo kese sa robom iz prodavnica, a korisna je i u skučenom prostoru kada zbog fizičke prepreke nije moguće otvoriti kompletna vrata gepeka.

BMW je najnoviju generaciju karavana Serije 3 predstavio u junu, gotovo godinu dana nakon limuzine. Novi model je porastao u poređenju sa odlazećom generacijom - dug je 4.709 mm, dok je širina vozila 1.827 mm, a visina 1.470 mm. Međuosovinsko rastojanje je takođe produženo i to za 41 mm, pa sada iznosi 2.851 mm.

Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Veće dimenzije odrazile su se i na zapreminu prtljažnika koji sada ima 500 litara (5 l više u odnosu na prethodnika). Osim toga, širina gepeka veća je za 112 mm nego ranije.

Prtljažni prostor može se dodatno povećati obaranjem zadnjih sedišta, čime se dobija 1.510 litara korisnog prostora.

Razno

strana 1 od 17 idi na stranu