Bolonjski aerodrom dobio novu atrakciju na četiri točka

Vozila koja na aerodromima dočekuju i sporovode avione nakon sletanja, obično su neki dosadni modeli automobila. Ali ne i u Bolonji.

Podeli
Foto: Lamborghini promo
Foto: Lamborghini promo

Zaljubljenici u sportske automobile oduševiće se kada slete na aerodorom u ovom gradu, s obzirom da je kao pratnja avionima prilikom manevrisanja po pisti dodeljen jedan Lamborghini.

Srebrno-žuti Huracan LP580-2 RWD, sa oznakama i svetlosnom signalizacijom koju bismo na italijanskim aerodromima očekivali da vidimo na nekom FIAT-u Doblo, šepuriće se po pisti u Bolonji u narednom periodu. Reč je o modelu sa zadnjim pogonom, koji je opremljen 5.2 V10 atmosfercem sa 580 “konja” i 540 Nm.

Foto: Lamborghini promo
Foto: Lamborghini promo

Smešten u srcu oblasti koja je dom nekih od najvećih imena italijanske automobilske industrije, bolonjski aerodrom je na svega pola sata vožnje od mesta Sant’Agata - sedišta Lamborghinija. A u blizini je i centrala Ferrarija - Maranelo, kao i Modena u kojoj se nalazi dom firme Pagani.

Ukoliko propuste da vide Huracan na pisti, putnici koji sleću na bolonjski aerodrom biće u prilici da uživo razgledaju druga dva modela Lamborghinija – Aventador SVJ i Urus, koji su izloženi na jednom od aerodromskih terminala.

Inače, ovo nije prvi put da Lamborghini u promotivne svrhe koristi neki svoj model kao prateće vozilo na pisti. Pre Huracana LP580-2 RWD, jedan Aventador je istu dužnost obavljao tokom sedam dana 2013. godine, a krajem 2016. i početkom 2017. pistom se takođe šepurio Huracan, ali u verziji sa pogonom na sva 4 točka.

Razno

Da li je ovo novi Bondmobil?

Aston Martin je pre nekoliko dana otkrio da će se novi hiperautomobil ovog proizvođača zvati Valhalla, a na Internetu se već spekuliše da bi upravo to mogao biti glavni auto Džejmsa Bonda u sledećem filmu iz ove franšize.

Razno četvrtak 20.06. 12:30 Komentara: 6
strana 1 od 15 idi na stranu