Bolonjski aerodrom dobio novu atrakciju na četiri točka

Vozila koja na aerodromima dočekuju i sporovode avione nakon sletanja, obično su neki dosadni modeli automobila. Ali ne i u Bolonji.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 18.06.2019.

14:00

Bolonjski aerodrom dobio novu atrakciju na četiri točka
Foto: Lamborghini promo

Zaljubljenici u sportske automobile oduševiće se kada slete na aerodorom u ovom gradu, s obzirom da je kao pratnja avionima prilikom manevrisanja po pisti dodeljen jedan Lamborghini.

Srebrno-žuti Huracan LP580-2 RWD, sa oznakama i svetlosnom signalizacijom koju bismo na italijanskim aerodromima očekivali da vidimo na nekom FIAT-u Doblo, šepuriće se po pisti u Bolonji u narednom periodu. Reč je o modelu sa zadnjim pogonom, koji je opremljen 5.2 V10 atmosfercem sa 580 “konja” i 540 Nm.
Foto: Lamborghini promo
Smešten u srcu oblasti koja je dom nekih od najvećih imena italijanske automobilske industrije, bolonjski aerodrom je na svega pola sata vožnje od mesta Sant’Agata - sedišta Lamborghinija. A u blizini je i centrala Ferrarija - Maranelo, kao i Modena u kojoj se nalazi dom firme Pagani.

Ukoliko propuste da vide Huracan na pisti, putnici koji sleću na bolonjski aerodrom biće u prilici da uživo razgledaju druga dva modela Lamborghinija – Aventador SVJ i Urus, koji su izloženi na jednom od aerodromskih terminala.

Inače, ovo nije prvi put da Lamborghini u promotivne svrhe koristi neki svoj model kao prateće vozilo na pisti. Pre Huracana LP580-2 RWD, jedan Aventador je istu dužnost obavljao tokom sedam dana 2013. godine, a krajem 2016. i početkom 2017. pistom se takođe šepurio Huracan, ali u verziji sa pogonom na sva 4 točka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: