Poslednji "potpuno nov" Saab 9-3 na aukciji

U pitanju je jedan od 420 automobila iz poslednje serije ovog modela.

Podeli
Foto: NEVS promo
Foto: NEVS promo

Kompanija NEVS, koja je postala vlasnik čuvenog švedskog proizvođača automobila 2012, posle finansijskih problema u koje je Saab zapao godinu dana ranije, objavila je da će ponuditi na prodaju poslednji preostali novi primerak modela 9-3.

Automobil pripada maloj seriji vozila koja su napravljena nakon kratkotrajne obnove proizvodnje 2013-2014. godine, nakon što je NEVS preuzeo upravljanje kompanijom. Naime, novi vlasnik je koristeći originalne delove od dobavljača Saaba sklopio 420 primeraka 9-3 u verziji sa 2.0 turbobenzinskim motorom.

Automobil koji će biti ponuđen na prodaju napravljen je 2014. godine i ofarban je u srebrnu metalik boju. Ispod haube sa nalazi pomenuti 4-cilindarski turbobenzinac sa 220 ks i 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta, u kombinaciji sa 6-brzinskim automatskim menjačem.

NEVS navodi da kilometar sat na instrumet tabli pokazuje 5 pređenih km i da je automobil praktično nekorišćen, mada se ne tehnički ne može nazvati novim jer je proizveden pre 5 godina.

Poslednji neprodati Saab 9-3 biće izložen u muzeju ove kompanije u Trollhatanu, u Švedskoj, u periodu 7-9. juna, a aukcija će se održati kasnije ove godine. Početna cena vozila za sada nije saopštena.

Razno

Da li je ovo novi Bondmobil?

Aston Martin je pre nekoliko dana otkrio da će se novi hiperautomobil ovog proizvođača zvati Valhalla, a na Internetu se već spekuliše da bi upravo to mogao biti glavni auto Džejmsa Bonda u sledećem filmu iz ove franšize.

Razno četvrtak 20.06. 12:30 Komentara: 6
strana 1 od 15 idi na stranu