Golub ga spasao od kazne za prebrzu vožnju FOTO

Vozač iz Nemačke neće platiti kaznu za prekoračenje brzine zahvaljujući neobičnom spletu okolnosti.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.05.2019.

13:00

Default images

Osoba koja je vozila stari Renault Twingo u nemačkom gradu Firzenu izbegla je kaznu za prebrzu vožnju iako je kamera koja beleži prekoračenje dozvoljene brzine snimila automobil u prekršaju. Naime, u trenutku nastanka fotografije, ispred vozila je proleteo golub koji je zaklonio lice vozača, pa policija nije mogla da identifikuje osobu koja je upravljala Twingom. Za razliku od naših propisa, kojima je predviđeno da vlasnik automobila uhvaćenog u prekršaju pruži organima reda informaciju o tome ko je upravljao vozilom kada je prekoračena brzina, nemačka policija mora na osnovu fotografije da identifikuje vozača.

Tajanstveni vozač Twinga tako je zahvaljujući svom “anđelu čuvaru” izbegao da plati kaznu od 105 evra koja mu je sledovala jer je na mestu gde je ograničenje 30 km/h vozio 54 na sat.

Lokalna policija postavila je fotografiju automobila i goluba na svoju Fejsbuk stranicu, uz šaljiv komentar da bi možda trebalo kazniti goluba jer se i on kretao brže nego što je dozvoljeno. Policajci se nadaju da će vozač Twinga takođe videti fotografiju i da će izvući pouku kako bi sledeći put poštovao saobraćajne propise.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: