Knjiga o brendu Bentley skuplja od automobila Bentley FOTO

Bentley će svoj 100. rođendan obeležiti superluksuznom knjigom o istoriji ove kompanije koja će se štampati u maloj seriji, a u najekskluzivnijoj varijanti biće ukrašena dijamantima.

Podeli
Foto: Bentley promo
Foto: Bentley promo

Pročitajte još:

* Ima amblem Ferrarija, vredi 150.000 $, a nije automobil

Legendarni britanski proizvođač luksuznih automobila ove godine obeležava vek postojanja, a osim ekskluzivnih jubilarnih serija pojedinih modela, Bentley je za kolekcionare i vlasnike vozila te marke pripremio još jedno iznenađenje.

Reč je o specijalnoj knjizi od preko 800 strana, teškoj čak 30 kg, koja pokriva prvih 100 godina kompanije. Zaljubljenici u Bentley tu će pronaći sve o automobilima i ljudima koji su obeležili vek postojanja ovog brenda.

Foto: Bentley promo
Foto: Bentley promo

U ponudi će se naći tri verzije knjige u ograničenim tiražima.

"Centenary Edition" biće štampana u svega 500 primeraka, a kupci će moći da biraju između 4 dostupne boje korica, izrađenih od iste one kože koja se koristi u enterijeru Bentley automobila.

Još ekskluzivnija je verzija nazvana "Mulliner Edition", s obzirom da će biti štampana u samo 100 primeraka.

Foto: Bentley promo
Foto: Bentley promo

Ova varijanta kjnige moći će da se naruči u jednoj od 17 nijansi luksuzne kože, a biće spakovana u ukrasnu kutiju izrađenu od aluminijuma od kojeg Bentley pravi delove svojih motora.

Poseban kuriozitet je što su delovi unutrašnjosti ove kutije obloženi gumom sa pneumatika modela Bentley Speed 8, pobednika u Le Manu 2003. godine.

Za kupce ovog izdanja obezbeđena je i besplatna tura kroz fabriku u kojoj se prave Bentley automobili.

Foto: Bentley promo
Foto: Bentley promo

Na prvoj stranici svake od knjiga iz izdanja "Centenary Edition" i "Mulliner Edition" biće odštampana fotografija kupca sa svojim Bentley-jem (podrazumeva se da će ove knjige moći da nabave samo vlasnici automobila prestižnog brenda) i osnovne informacije o vlasniku, pa će praktično svaki primerak knjige biti unikatan.

Na kraju, Bentley je predvideo i ultraluksuznu varijantu knjige koja će biti štampana u svega 7 primeraka.

Ovo izdanje nazvano "Carat Edition" biće ukrašeno dijamatima i koštaće čak 260.000 dolara, što je više i od cene nekih modela tog britanskog proizvođača.

Foto: Bentley promo
Foto: Bentley promo

strana 1 od 14 idi na stranu