Moskva je prestonica ekološke vožnje

Dok se veliki evropski gradovi utrkuju sa zakonima koji će ograničiti ili zabraniti upotrebu vozila na dizel pogon, Moskva u praksi postaje lider elektrifikacije saobraćaja.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 10.05.2019.

16:20

Moskva je prestonica ekološke vožnje
Foto: anshar/Depositphotos

Naime, čelnici glavnog grada Rusije su pre nekoliko dana pustili u saobraćaj 100 električnih autobusa.

Do kraja godine nameravaju da taj broj povećaju do 400, a cilj je da od 2021. broj ekoloških autobusa raste za 600-800 jedinica godišnje.

Prema rečima direktora moskovskog gradskog saobraćaja Maksima Luksutova, Moskva je postala grad sa najviše električnih autobusa.

Električni autobusi koji saobraćaju moskovskim ulicama imaju mesta za 85 putnika sa 27 sedišta, a opremljeni su klima uređajem, video nadzorom, satelitskom navigacijom i USB konektorima za punjenje mobilnih telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: