Specijalni Aston Martin "DBS 59" – u slavu trijumfa na Le Manu FOTO

Britanski proizvođač predstavio je specijalnu verziju "DBS 59" u znak sećanja na pobedu koju je Aston Martin odneo pre 60 godina na čuvenoj trci izdržljivosti.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 21.04.2019.

18:30

Specijalni Aston Martin
Foto: Aston Martin

Svoj trijumf na trci 24 časa Le Mana iz 1959. godine Aston Martin obeležava ograničenom serijom od svega 24 primerka ovog modela.

"DBS 59" je zasnovan na standardnom modelu DBS Superleggera, a specijalnu verziju doradilo je Aston Martinovo "Q" odeljenje.
Foto: Aston Martin
Automobil je za tu priliku ofarban u originalnu trkačku zelenu nijansu, a savremeni DBS dobio je i neke retro detalje u znak sećanja na trkački model koji je pobedio na Le Manu pre šest decenija.

"DBS 59" ima i jedinstveno dizajniranu masku hladnjaka, kočne čeljusti u bronzanoj boji i posebne 21 inčne, dvobojne alu felne.

Naizbežan je i logo "59 Edition" – spolja i u kabini, a unutrašnjost je takođe u dvobojnoj kožnoj kombinaciji.
Foto: Aston Martin
Što se tiče tehničkih detalja, za pogon je upotrebljen postojeći 5.2 litarski twin-turbo V12, kao i u standarndoj DBS Superleggeri.

Ovaj agregat proizvodi 725 ks i 900 Nm, što je dovoljno da 0-100 km/h auto ubrza za samo 3,4 s, dok je maksimalna brzina 340 km/h.
Foto: Aston Martin
Foto: Aston Martin
Foto: Aston Martin
Foto: Aston Martin
Foto: Aston Martin
Foto: Aston Martin
Foto: Aston Martin

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: