Luksuz na korejski način: Genesis G90 Limousine FOTO

Genesis je na domaćem tržištu predstavio produženu, superluksuznu limuzinu G90.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 24.02.2019.

15:30

Luksuz na korejski način: Genesis G90 Limousine FOTO

Premijum brend Genesis, koji je u vlasništvu Hyundaija, već nekoliko godina bori se za mesto pod suncem sa konkurentskim nemačkim i japanskim luksuznim markama.

U vrhu ponude korejskog proizvođača je limuzina G90, a sada je na korejskom tržištu debitovala i produžena varijanta ovog modela, namenjena VIP klijentima.
Genesis G90 Limousine ima sve odlike takozvane predsedničke limuzine zahvaljujući produženom međuosovinskom rastojanju i ukupnoj dužini vozila koja je veća od regularnog G90 za 290 mm.

Ovaj prestižni automobil ima dužinu od 5.945 mm, a razmak između osovina iznosi čak 3.450 mm.
Kao što se može videti na fotografijama, najviše pažnje u uređenju enterijera vozila posvećeno je zadnjem delu putničke kabine u kome se nalaze dva zasebna komforna sedišta razdvojena centralnom konzolom.

Unutrašnjost odiše luksuzom, kako u pogledu skupih i kvalitetnih materijala (koža, alkantara, "piano" završna obrada, ukrasni elementi od drveta...), tako i po pitanju sadržaja i funkcija.
Zadnja sedišta (ili bolje rečeno fotelje) mogu se podešavati pomoću elektro-komandi u 18 smerova, a putnicima su na raspolaganju i dva TV ekrana na naslonima prednjih sedišta.

Pogonska jedinica takođe je impresivna – reč je o 5.0 litarskom V8 benzincu sa 425 ks i 520 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na sva 4 točka putem 8-brzinskog automatskog menjača, a deo standardne opreme je i adaptivni sistem oslanjanja.
Sav taj luksuz ima svoju cenu, pa Genesis G90 Limousine u Južnoj Koreji košta od 155,1 milion vona (oko 122.000 evra).

Za sada nije poznato da li će ovaj model biti ponuđen kupcima na drugim svetskim tržištima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: