Zavirite u Putinovu predsedničku limuzinu VIDEO

Novu rusku predsedničku limuzinu mogli smo da vidimo u januaru u Beogradu, kada je Vladimir Putin bio u poseti našoj zemlji, a sada smo u prilici da zavirimo u putničku kabinu ovog luksuznog vozila.

Izvor: B92, rt.com
Podeli
Foto: TANJUG/ FILIP KRAINČANIĆ/ bg
Foto: TANJUG/ FILIP KRAINČANIĆ/ bg

Nova ruska automobilska marka Aurus, koja osim predsedničke limuzine u svojoj ponudi ima i luksuzna sedan, SUV i MPV vozila za potrebe funkcionera u toj zemlji, ali i za prodaju na slobodnom tržištu, predstavila je na Međunarodnog sajma naoružanja "IDEX 2019" u Abu Dabiju blindirano predsedničko vozilo poput onog u kome se Vladimir Putin u januaru vozio ulicama Beograda.

Za razliku od Putinove limuzine, ovaj primerak vozila ofarban je u belo i nedavno je snimljen u Sibiru tokom testova u ekstremnim zimskim uslovima vožnje.

Ovog puta u prilici smo da zavirimo u putničku kabinu najprestižnijeg Aurusa, u kome se vozi jedan od najmoćnijih ljudi na svetu. Na snimku se između ostalog vidi luksuzno opremljen enterijer presvučen kožom, kao i veliki LED TV ekran na pregradi između prednjeg i zadnjeg putničkog dela kabine.

Pogledajte video:

Vozila premijum auto-brenda Aurus razvijena su u okviru ruskog državnog projekta Kortež, a na inicijativu samog Vladimira Putina. Osim predsedničke limuzine, gama vozila sastoji se od sedana Senat, kao i SUV i MPV modela.

Automobile izrađuje zajednička firma koju su osnovali Ruski državni institut za istraživanja (NAMI) i ruska auto-kompanija Sollers, a osim u Rusiji prodavaće se u Kini i zemljama Bliskog istoka, pa je nastup na sajmu u Abu Dabiju bio prilika da potencijalni kupci uživo vide naluksuzniji model Aurusa.

strana 1 od 12 idi na stranu