Kao kameleon: Alfa Romeo koji menja boju FOTO

Firma Romeo Ferraris unapredila je Alfin najsnažniji SUV. Pored ubrizgane injekcije snage, Stelvio Quadrifoglio dobio je i specijalnu boju spoljašnjosti koja menja nijansu u zavisnosti od toga kako se svetlost prelama na površini vozila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 08.01.2019.

12:10

Kao kameleon: Alfa Romeo koji menja boju FOTO

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio je već sam po sebi impresivan model sa V6 twin-turbo motorom od 510 konjskih snaga.

Tjunerska kuća Romeo Ferraris odlučila je da ga učini još boljim, pa je pognski agregat pojačala na 556 ks (409 kW), a maksimalni obrtni moment na 660 Nm (sa fabričkih 600 Nm).

U toj kompaniji tvrde da ovako modifikovan Stelvio Quadrifoglio dostiže 290 km/h, u poređenju sa standardnih 283 km/h.
Unapređeni Stelvio dobio je i drugačiju spoljašnjost zahvaljujući specijalnom efektu boje koja menja nijasne u zavisnosti od ugla prelamanja svetlosti.

Tako eksterijer varira od tamno zelene, preko bronzane, do ljubičaste.

I to nije sve. Romeo Ferraris opremio je pojedine elemente karoserije - poput maske hladnjaka, kvaka na vratima i kućišta retrovizora – materijalom od ugljeničnih vlakana, a Alfin SUV je postavljen na nove, desetokrake 20 inčne alu felne firme OZ.
Spušteno je ogibljenje kako bi vozilo bilo još stabilnije pri velikim brzinama, a ugrađen je i novi izduv marke Ragazzon.

Osim verzije Quadrifoglio, Romeo Ferraris je modifikovao i ostale varijante Alfinog SUV-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: