Novi udes automobila od milion evra VIDEO

McLaren Senna je model čija je proizvodnja ograničena na svega 500 primeraka, a za manje od dva meseca već su zabeležena dva udesa ovog supersportskog automobila.

Podeli

Nakon manjeg udesa koji se krajem oktobra dogodio u Nemačkoj, još jedan McLaren Senna učestvovao je u saobraćajnoj nezgodi, ovog puta u Velikoj Britaniji.

Za razliku od prvog incidenta, kada je vozač tek kupljenog automobila izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zid, u novoj nesreći pored McLarenovog modela ulestvovala su još dva automobila, od kojih je jedan završio na boku.

Dobra vest je da u ovoj nezgodi nije bilo povređenih:

Što se tiče skupocenog sportskog automobila, vidljivo je da je pretrpeo znatnu štetu na levoj strani, uključujući uništeno prednje levo krilo i oštećen sistem oslanjanja, dok će točak i guma takođe morati da budu zamenjeni.

Ako se zna da nov McLaren Senna košta oko milion evra, zamena uništenih i popravka oštećenih delova na ovom automobilu može da bude izuzetno skupa. Konačnu odluku ipak će doneti osiguranje koje treba da proceni da li se isplati popravljati automobili ili će on da bude potpuno otpisan.

Model McLaren Senna predstavljen je krajem 2017. godine. Ovaj hipersposrtski automobil, nazvan po legendarnom, tragično preminulom brazilskom vozaču Ajrtonu Seni, raspolaže sa 800 ks (589 kW) i 800 Nm. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 s, dok je maksimalna brzina 340 km/h.

strana 1 od 12 idi na stranu