Meta "žutih prsluka" nije samo Makron – demoliraju i skupocena vozila

Gnev zbog poskupljena goriva ali i drugih mera francuske vlade pojedini demonstranti usmerili su ka skupim automobilima na ulicama Pariza.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2018.

11:41

Meta
Screenshot YouTube

Da i opravdani socijalni nemiri lako mogu da skliznu u haotično ponašanje, svedoče ovih dana slike sa ulica Pariza i drugih francuskih gradova.

Polupani izlozi, opljačkane radnje i zapaljena vozila, samo su neke od negativnih posledica demontracija "žutih prsluka".

Na Internetu se pojavio video na kome je prikazana grupa ljudi kako prevrće i demolira jedan Porsche 911 kabrio: Na drugom, dužem snimku koji je nastao na pariskim ulicama pri kraju se može videti kako gori skupoceni Mercedes-AMG GT S: Još jedan video prikazuje vandale koji su se okomili na Range Rover Sport starije generacije sa diplomatskim tablicama: Nisu se samo skupoceni automobili našli na meti demonstranata. Mediji izveštavaju da su tokom protesta oštećena ili zapaljena i mnoga "obična" vozila koja su se zatekla na putu razjarenoj masi:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: