Saab je propao 2011, ali i dalje možete kupiti nov auto ovog brenda

Zaljubljenike u nekada čuvenu švedsku marku obradovaće vest da jedan prodavac iz Italije u svom salonu i dalje nudi "nov" Saab 9-3 karavan.

Podeli

Proizvodnja originalnih Saab modela prestala je još 2011, da bi kompanija ubrzo proglasila bankrot.

Iako je kineski NEVS kasnije kupio prava na proizvodnju modela 9-3, koji je transformisao u električni automobil, ovoj kompaniji nije dozvoljeno da na svoja vozila stavlja značku Saab, pa se može reći da se švedski auto-brend praktično ugasio još pre 6-7 godina.

Zaljubljenici u Saab teško su primili ovu vest, ali bi jedan od njih ipak mogao da se usreći ako skokne do nekadašnjeg italijanskog dilera vozila švedskog proizvođača firme "Zanetti Omero & C".

Naime, ovaj prodavac iz grada Pordenone i dalje u ponudi ima jedan Saab 9-3 karavan koji je nabavio pre nego što je švedski proizvođač propao.

U oglasu se ne navodi kada je vozilo tačno proizvedeno, ali pretpostavlja se da je automobil 2011. godište.

Tehnički, ovaj auto nije zaista nov, pošto je napravljen pre 7 godina, a i na kilometar satu piše da je prešao 90 km, ali je to ipak nešto najpribližnije novom Saab-u što možete očekivati u 2018.

Metalik crni Saab 9-3 karavan ima paket opreme Vector koji između ostalog obuhvata i automatsku "klimu", delimično kožna sedišta, parking senzore, tempomat, kožom obložen multifunkcionalni volan, grejanu šoferšajbnu, alu felne...

U pitanju je 1.9 TtiD4 turbo dizelaš Euro 5 sa 131 ks, a motor je povezan sa 6-brzinskim manuelnim menjačem.

Ako se pitate zašto još nije prodat, odgovor se možda krije u ceni s obzirom da prodavac za njega traži 31.000 evra.

strana 1 od 12 idi na stranu