Zvanično rasprodati, ali ipak mogu da se kupe – za 200.000 dolara više

Dva ekskluzivna McLarenova modela ne mogu više da se nabave kod proizvođača, ali ih jedan diler ipak nudi onima koji nisu imali sreće da ih kupe direktno od ove britanske kompanije.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 24.11.2018.

14:45

Zvanično rasprodati, ali ipak mogu da se kupe – za 200.000 dolara više
McLaren Speedtail

Mnoge supersportske automobile nije lako nabaviti, čak i ako raspolažete bogatstvom koje se meri milionima dolara ili evra.

To naročito važi za one modele koji se proizvode u malim, ograničenim serijama, kod kojih tražnja daleko premašuje ponudu i čije posedovanje je stvar prestiža.

Potencijalni kupci takvih vozila najpre podnose zahtev proizvođaču koji zatim na osnovu svojih kriterijuma i diskrecionog prava odlučuje kome će prodati svoj auto, a koga će odbiti. Prednost obično imaju imućni kupci i kolekcionari koji su dugogodišnje mušterije i koji već u svojim garažama imaju po nekoliko modela tog brenda.

Na kraju, oni srećnici koji uspeju da rezervišu svoj primerak često na njegovu isporuku čekaju po godinu i više dana.

Jedan od razloga zašto su proizvođači tako rigorozni je to što ne žele da novopečeni kupac odmah preproda svoj ekskluzivni superautomobil i profitira na tome.

Ipak, neretko se dešava da vrlo brzo pošto auto-kompanija proglasi određeni model rasprodatim on osvane na nekom od sajtova za prodaju automobila.
McLaren Speedtail
Tako je Knight International, koji se bavi prodajom egzotičnih vozila u Evropi i Aziji objavio da u svojoj ponudi ima modele McLaren Speedtail i McLaren Senna GTR.

U pitanju su dva vozila koja još nisu ni počela da se proizvode, ali za koje u McLarenu tvrde da su već unapred rasprodati.

Model Senna GTR, koji će biti izrađen u seriji od 75 primeraka, Knight International nudi za 1,64 miliona dolara, dok ga je McLaren cenio 1,45 miliona. Inače, prve isporuke ovog automobila kupcima očekuju se 2019. godine.

Što se tiče McLarena Speedtail, koji je sa planiranom proizvodnjom od 106 jedinica takođe veoma ekskluzivan automobil, njegova cena nije istaknuta. S obzirom da ga McLaren prodaje za 2,25 miliona dolara i da je takođe unapred rasprodat, očekuje se da će Knight International za ovaj auto tražiti oko 2,5 miliona dolara.

Iako diler navodi da je (pre)prodaja ovih McLarenovih modela potpuno legalna, pitanje je koliko su u britanskom proizvođaču srećni zbog toga.
McLaren Speedtail

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: