Brzi automobili brzo gore: Lambo u plamenu, prolaznici se zabavljaju

Crni Lamborghini Huracan Performante iznenada se zapalio u centru Bostona, a nesvakidašnji prizor privukao je pažnju radoznalih prolaznika koji su brzo povadili mobilne kako bi snimili požar.

Podeli
Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Do samozapaljenja skupocenog supersportskog automobila – koji košta oko 300.000 dolara – došlo je u petak poodne, u blizini Javne biblioteke u Bostonu.

Iako su vatrogasci stigli brzo na lice mesta i ugasili požar, skupoceni automobil je teško oštećen i po svemu sudeći nema mu spasa. Za utehu, u požaru nije bilo povređenih.

Tačan uzrok požara za sada nije utvrđen, ali na snimku se vidi da je vatra izbila na zadnjem delu Lamborghinija, u odeljku gde je smešten motor.

Vatrogasci su nakon gašenja požara dodatno oštetili vozilo, s obzirom da su morali da iseku pojedine delove karoserije, kako bi se uverili da vatra slučajno ne tinja negde u unutrašnjosti automobila i da se neće ponovo aktivirati.

Plamena buktinja koja je zahvatila Lamborghini Huracan Performante u Bostonu privukla je radoznale prolaznike koji su iskoristili priliku da ovaj nesvakodašnji događaj ovekoveče kamerama mobilnih telefona i postave snimke i fotografije na društvene mreže.

Čini se, pritom, da su se neki od njih dobro zabavljali zbijajući šale, dok je jedan biciklista prišao toliko blizu vatri kako bi načinio snimak, da su vatrogasci morali da ga opomenu da se udalji:

Inače, ovog leta u SAD je izgoreo još jedan Lamborghini Huracan Performante u incidentu koji se dogodio na benzinskoj pumpi.

Model Huracan Performante debitovao je na sajmu automobila u Ženevi 2017. Automobil za pogon koristi 5.2 litarski V10 motor sa 631 ks i 600 Nm obrtnog momenta. Iz stanja mirovanja do stotke mu je potrebno svega 2,9 s.

Početna cena ovog automobila u SAD je 274.390 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu