Slupani Porsche prodat za skoro pola miliona dolara

Na aukciji koja je održana u američkom Montereju, oštećeni Porsche 959 Komfort iz 1987. promenio je vlasnika za 467.000 dolara.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 28.08.2018.

13:40

Slupani Porsche prodat za skoro pola miliona dolara
Foto: Mecum Auctions

Ne dešava se toliko često da se na prodajnim aukcijama skupocenih klasičnih automobila nađe neki slupani primerak. Ipak, na ovogodišnjoj tradicionalnoj aukciji u okviru manifestacije “Monterey Car Week” ponuđen je i oštećeni Porsche 959 u Komfort verziji.

Ukupno je izrađeno svega 294 primerka 959-ke Komfort, a automobil za koji su se nadmetali kupci na aukciji prešao je ispod 6.000 km.

I dok je kožni enterijer vozila u odličnom stanju, to se ne može reći i za karoseriju, koja je napred prilično oštećena. Ipak, automobil je na aukciju stigao u voznom stanju, s obzirom da njegovi vitalni delovi - uključujući motor koji je smešten pozadi - nisu stradali u udesu.
Kuća Mecum Auctions, koja je ponudila auto na prodaju, prethodno je procenila nejgovu vrednost na 450.000-550.000 dolara, a na kraju je “dogurao” do sume od 467.000 dolara.

S obzirom da očuvani primerci Porschea 959 Komfort na aukcijama premašuju milion dolara, kupac je svakako imao svoju računicu zašto je ovaj automobil platio skoro polovinu te sume.

Kako je reč o retkom vozilu, očekuje se da će - kada jednom bude restauriran - ovom primerku cena sa godinama samo rasti, tako da može da se pokaže kao unosna investicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: