Šta biste radili da ste veoma bogati? Evo jedne ideje

Jedna od najspektakularnijih kolekcija supersportskih automobila nalazi se u Japanu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2018.

10:10

Šta biste radili da ste veoma bogati? Evo jedne ideje
Screenshot YouTube

Postoje zaljubljenici u automobile koji bi bili više nego zadovoljni da u svojoj garaži imaju jedan Ferrari ili Lamborghini, a postoje i oni retki, bogati kolekcionari koji u svom vlasništvu imaju čitav vozni park ovih skupocenih modela.

U ove druge spada izvesni gospodin Miura iz Japana, čije je ime jasna asocijacija na Lamborghini i njegov legendarni istoimeni model iz 60-tih. Iako Miura poseduje i neke neverovatno retke primerke Lamborghinija, u njegovoj kolekciji dominiraju Ferrariji.

Ne samo što su tu svi hipersportski modeli iz istorije proizvođača iz Maranela, od 288 GTO, pa do najnovijeg LaFerrarija, već Miura poseduje po dva primerka nekih od ovih automobila, dok su pojedina vozila izuzetno retka u svetu.

Što se itče Lamborghinija, izdvaja se model Reventon koji je izrađen u veoma ograničenoj seriji.

Osim prostorije u kojoj se čuvaju samo hipersportski automobili sa najekstremnijim performansama, tu je još jedna u kojoj su smešteni "obični" supersportski modeli, među kojima je i prototip čuvenog Lamborghinija Countach.

Kolekciju gospodina Miure predstavlja vam jedan od najpoznatijih fanova superautomobila, poznat na Jutjubi kao Shmee150. Uživajte:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: