Lambo 20 god. skupljao prašinu u garaži, vozila ga baka

Ne znamo da li je automobil koristila i za odlazak na pijacu, ali nakon dve decenije stajanja ovaj Lamborghini Countach moraće da bude restauriran kako bi mu se vratio stari sjaj.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 12.08.2018.

11:00

Lambo 20 god. skupljao prašinu u garaži, vozila ga baka
Lamborghini Countach (ilustracija)

Pronalazak davno zaboravljenih bisera na četiri točka u garaži ili šupi večiti je san kolekcionara i zaljubljenika u klasične automobile.

Jednom Amerikancu taj san se upravo ostvario pošto je u garaži bake i deke otkrio legendarni Lamborghini Countach iz 1981.
Foto: Reddit
Ovaj korisnik Reddita tvrdi da je Lambo pripadao njegovoj baki i da je bio parkiran u garaži poslednje dve decenije.

Originalno, kupio ga je njegov pokojni deka koji je 1989. otvorio firmu za iznajmljivanje egzotičnih automobila, ali je zbog prevelikih troškova osiguranja vozila uskoro ugasio kompaniju.
Foto: Reddit
Ipak, zadržao je Lamborghini u svom vlasništvu (kao i još jedan supersportski klasik – Ferrari 308 koji se takođe može videti na fotografijama), pa je auto na kraju ostavljen da skuplja prašinu 20 godina.

Da stvar bude još zanimljivija, nije u pitanju "običan" Countach, već vozilo iz ograničene serije 500S, jedan od svega 321 izrađenog primerka.

Pogoni ga 4.8 litarski V12 motor, a veruje se da čak i u ovako zapuštenom stanju auto vredi 300.000 dolara, dok restauriran dostiže sumu od oko pola miliona zelenih novčanica.
Foto: Reddit
.
Foto: Reddit
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: