VW reklamirao bezbednost, Britanci zabranili reklamu za Polo

Britanska uprava za standardne oglašavanja (ASA) zabranila je reklamu za novi Volkswagen Polo u kojoj je akcenat na sigurnosnim sistemima.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 02.08.2018.

16:30

VW reklamirao bezbednost, Britanci zabranili reklamu za Polo

Reklama je zabranjena na Ostrvu jer je pomenuta uprava procenila da je "preterana" i da promoviše oslanjanje vozača na tehnologiju.

U pomenutoj reklami vidimo kako otac brine zbog svog sina koji obožava ekstremne sportove pa mu se često dešavaju nesreće.

Nekako je "pregurao" tricikle, bicikle i motore, a onda je na red došao putnički automobil.

Otac deluje prestravljeno jer će njegov sin da vozi, a tokom vožnje upravo pomenuta tehnologija sprečava nekoliko udesa, uključujući i gaženje pešaka.

Šestoro osoba se žalilo ASA jer reklama ohrabruje opasnu vožnju preterano ukazujući na prednosti sigurnosnih sistema u automobilu.

Volkswagen je odbio žalbe, istakavši da u reklami ne postoji ništa što "toleriše ili ohrabruje opasnu, nametljivu, nepromišljenu i nedogovornu vožnju".

Nemačka kompanija je opisala vozača kao "nespretnog, nesrećnog i nesrećama sklonog", što je jasno pokazano kroz "komično preterane" scene.

VW je takođe naglasio da bi bilo nemoguće reklamirati bezbednosne tehnologije poput onih iz reklame bez pokazivanja potencijalno opasnih situacija, i da je kompanija sarađivala sa regulatornim telima kako bi se osiguralo da su njihove bezbednosne tehnologije prikazane na "tačan i odgovoran način".

Međutim, ASA se nije složila sa tvrdnjama VW, istakavši da opis opasnih situacija u reklami pokazuju da neodgovorni vozači mogu da se "oslone" na bezbednosne sisteme vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: