Kia Stinger patroliraće auto-putevima Australije

Vozni park policije Kvinslenda bogatiji je za 50 patrolnih automobila korejskog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 06.07.2018.

15:00

Kia Stinger patroliraće auto-putevima Australije

Sportski sedan Kia Stinger zameniće određen broj policijskih vozila Holden Commodores i Ford Falcons, a pored pomenutih 50 naručeno je još 150 automobila.

S obzirom da Holden i Ford više nemaju fabrike za proizvodnju automobila u Australiji, otvorio se prostor za novo patrolno vozilo, pa je Kia iskoristila šansu i ponudila svoj sportski sedan sa zadnjim pogonom.
Kia Stinger koristiće se u patrolama na autoputevima u Kvinslendu, a policijska verzija je bazirana na modelu sa 3.3 litarskim V6 bi-turbo benzincem.

Ovaj automobil u standardnoj verziji isporučuje 370 ks (272 kW) i 510 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Podaci o performansama policijskog vozila nisu saopšteni, ali poznato je da je serijska verzija u stanju da od 0 do 100 km/h ubrza za 5,1 s i da razvije maksimalnih 269 km /h.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: