Od krntije napravili "Nacionalnu klasu"

Na 14. Fićijadi koja je održana u Kragujevcu u nedelju, Prokuplje je jedino imalo kopiju Flojdovog fiće.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2018.

16:15

Od krntije napravili
Foto: prokupljenadlanu.rs

"Nacionalna klasa" Prokuplja privukla je pažnju svih posetilaca i zbog autentičnosti ovaj automobil je dobio specijalno priznanje, prenosi portal prokupljenadlanu.rs.

"Posetioci su bili oduševljeni i neprestano su se slikali. To je dokaz da naš trud nije uzaludan i da smo šest i više meseci koje smo utrošili uređujući ga, urodilo plodom", rekao je Nenad Stojanović koji je sa Draganom i Stefanom Stolićem i uradio repliku "fiće" iz kultnog srpskog filma "Nacionalan klasa".
Foto: prokupljenadlanu.rs
On dodaje da je njihov automobil odlično izdržao put do Kragujevca i da to što je već antikvitet ne umanjuje njegov kvalitet.

Narandžasti fića koji se bukvalno raspadao, bez patosa, loših vrata, a da ne govorimo o mašini, za šest meseci postao je "Nacionalna klasa" Prokuplja.
Foto: prokupljenadlanu.rs
"Krenuli smo bukvalno od nule. Svaki deo je sastavljan posebno, svaki štraf smo menjali. Kada smo završili mehanički deo, usledilo je ulepšavanje", ponosno sada posle uloženog truda kaže Dragan Stolić.

On dodaje da je za svu trojicu to bio izazov. Uz to malo su ga doradili i sada fića krstari Prokupljem i privlači pažnju prolaznika.
Foto: prokupljenadlanu.rs
"Kada smo ga prvi put izvezli, zaista su se svi okretali. Mislim da je Prokuplje podržalo našu priču, jer se vidi da je prolaznicima drago kada ga vozimo", dodaje Nenad.

Iako na početku možda nisu verovali u uspeh i kako priznaju, često im je dolazilo da od svega odustanu, nisu se predavali.
Foto: prokupljenadlanu.rs
"Neke delove je bilo teško nabaviti. Često smo čekali dugo da se negde u Srbiji pojavi neki oglas u kojem se prodaje neka fićina olupina, pa smo je kupovali samo zbog jednog jedinog dela. To nam je najviše vremena oduzimalo i najviše nas demoralisalo, ali sada je na sve to stavljena tačka i konačno je naš automobil kompletan", ponosno dodaje Stolić, koga u Prokuplju svi znaju po nadimku Daci.

Kako je ovaj završen, a ostalo je puno neiskorišćenih delova, ko zna, možda uskoro osvane još jedan primerak.
Foto: prokupljenadlanu.rs
Nacionalna klasa ima i brata. Doduše on nije opremljljen nalepnicama ni ukrašen, ali po lepoti ne zaostaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: