Da li znate šta predstavlja Hyundaijev logo?

Vidimo stilizovano slovo "H" unutar elipse, ali da li je to sve?

Automobili

Izvor: B92

Petak, 08.06.2018.

09:55

Da li znate šta predstavlja Hyundaijev logo?

Logo je veoma važan elemenat svake ozbiljne kompanije, pogotovu u savremenoj automobilskoj industriji kada modeli sve više liče jedni na druge i kada se marka vozila često prepoznaje samo po znački na maski hladnjaka ili haubi.

Dok neki proizvođači u svom ambelmu imaju ispisano ime brenda, drugi koriste razne simbole ili stilizovano početno slovo naziva marke.

Korejski Hyundai prešao je dug put od relativno anonimnog azijskog proizvođača do svetski prepoznatljivog auto-brenda na početku 21. veka. Hyundai je danas globalno poznata i priznata marka a logo koji se nalazi na prednjem delu njegovih automobila postao je prepoznatljiv simbol.

Međutim, amblem koji se sastoji od stilizovanog, zakošenog početnog slova imena brenda upisanog u elipsu nije tako prozaičan kako se čini.
Naime, Hyundai objašnjava da logo u obliku slova "H" predstavlja dva čoveka koji se rukuju – dve vertikale su osobe, a horizontala koja ih povezuje reprezentuje čin rukovanja.

Jedna od osoba simboliše samu kompaniju, a druga kupca, pa bi logo u prenesenom značenju trebalo da predstavlja harmoničan i prijateljski odnos između ta dva subjekta, a ne samo klasične uloge - prodavca i kupca.

Kao i u slučaju ostalih proizvođača automobila, i logo Hyundaija se vremenom menjao i evoluirao. Jedno vreme je korejska kompanija koristila slova "HD", jer su u Huyndaiju bili zabrinuti da bi, ako ostave samo slovo "H", mogli da ih pomešaju sa japanskom Hondom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: