"Našim kupcima ne treba autopilot jer svi imaju šofere"

Rolls-Royce ne planira da uvodi sisteme autonomne vožnje u svoje modele.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

14:27

Većina proizvođača automobila širom sveta uveliko radi na razvoju sistema autonomne vožnje koji bi odmenio vozača za upravljačem onda kada on to poželi.

Ipak, ima i onih koji ne prate ovaj trend. Među njima je i proizvođač superluksuznih automobila Rolls-Royce.

Rolls-Royce ne čini to iz razloga što vlasnici njegovih modela uživaju da lično voze svoj automobil – već upravo suprotno.

Kako kaže direktor te kompanije, Torsten Miler-Otvos, kupci Rolls-Royce automobila pripadaju klasi ljudi koji ili imaju ličnog šofera, ili će ga povremeno angažovati kada požele da se provozaju u svom luksuznom automobilu. Oni koji samostalno voze svoj automobil predstavljaju statističku grešku.

"Važno je razumeti da, ne većina, već svi naši kupci imaju lične šofere", objašnjava Miler-Otvos.

"Čak i ako vlasnici Rolls-Royce automobila nemaju u svojoj službi stalno zaposlenog šofera, oni će ga angažovati kada, recimo, požele da odu na operu ili na večeru u restoran”.

Torsten Miler-Otvos kaže da nema smisla opremati njihova vozila samovozećim tehnologijama koje bi imale ulogu šofera – kad šofer već postoji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: