Škodini mladi dizajneri i zanatlije uče se praveći auto

Učenici Škodine strukovne škole dobili su zadatak da naprave jedinstveni SUV kabriolet.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 04.05.2018.

14:58

Škodini mladi dizajneri i zanatlije uče se praveći auto

Iako su SUV automobili sve popularniji širom sveta, ponuda kabriolet verzija ove vrste vozila nije velika.

U poslednje vreme pojedini proizvođači odlučili su da kupcima ponude SUV sa otvorenim krovom, pa smo tako dobili kabirolet varijantu modela Range Rover Evoque, a uskoro stiže i Volkswagen T-Roc kabrio.

Iako Škoda ne planira produkcijski SUV sa otvorenim krovom, grupa učenika koja stažira u češkoj fabrici upravo radi na konceptu Karoq kabriolet.
Ovi talentovani mladi ljudi, koji svoju budućnost vide u auto-industriji, imaju zadatak da serijski Karoq SUV u Škodinim radionicama transformišu u atraktivno vozilo bez krova.

Dvadesetak učenika uzrasta 17 i 18 godina, koji se školuju za neku od sedam profesija iz oblasti proizvodnje automobila, jedinstveni kabriolet završiće do juna, kada će ovo vozilo biti predstavljeno javnosti.
Za osnovu je poslužio standardni Karoq, a za pogon je upotrebljen 1.5 litarski TSI turbo benzinac. Kada bude gotov, ovaj SUV kabriolet biće u stanju da iz mesta do stotke ubrza za 8,4 s i da postigne maksimalnih 204 km/h.

Kako bi imao što bolje sportske performanse, automobil će biti opremljen sistemom oslanjanja iz modela Škoda Octavia RS.
Konačan dizajn ovog koncepta može se naslutiti iz prvih objavljenih fotografija na kojima je prikazan automobil u nastajanju, a kako će na kraju izgledati Karoq kabrio, biće poznato za mesec dana, kada projekat bude dovršen.

Inače, ovo nije prvi projekat učenika Škodine strukovne škole, s obzirom da su 2014. napravili Citigo dvosed bez krova, 2015. to je bila Fabia pik-ap, a 2016. Spaceback kupe.

Prošle, 2017. godine, zadatak je bio da naprave električni bagi na bazi modela Citigo.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: