Honda savetuje – kako se koristi manuelni menjač

U vreme kada savremene tehnologije sve više guraju u drugi plan manuelne menjače, Honda pokazuje da automobilska industrija nije zaboravila jedan od svojih zaštitnih znakova.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

16:15

Honda savetuje – kako se koristi manuelni menjač

Poput dileme benzin ili dizel, tako je i okršaj manuelac – automatik jedna od večnih nedoumici kod ljubitelja automobila.

Oba imaju prednosti i mane, oba imaju verne sledbenike širom sveta, ali manualni menjači su sve ređi u savremenim automobilima.

Jedan od glavnih razloga je praktičnost, jer mnogim vozačima je najbitnije da pređu od tačke A do tačke B bez previše "maltretiranja", a za većinu manuelni sistem promene brzine i kombinacija kvačilo, menjač, gas predstavlja "noćnu moru". Honda je s toga napravila video sa uputstvom za upotrebu manuelnog menjača pokazujući "trikove" za lakše manevrisanje i ugodniju vožnju.

Japanski proizvođač je, naravno, istakao i zašto mnogi više vole manuelce u odnosu na automatike, a jedan od glavnih razloga je veća povezanost sa automobilom i veća kontrola koju vozač ima nad vozilom u svim situacijama.

A, bez obzira da li ste ljubitelj ili ne, menjanje brzina deluje poprilično "kul".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: