Kako DS zamišlja automobil 2035. (VIDEO)

Francuski premijum brend iz PSA grupe, DS, najavio je dolazak novog električnog koncepta.

Podeli
Foto: Screenshot/YouTube/DS France
Foto: Screenshot/YouTube/DS France

Tizer videom koncepta DS X E-Tense, francuska kompanija otkriva svoje viđenje automobila iz bliske budućnosti, tačnije 2035.

Dosta je spekulacija u vezi sa ovim modelom, za E-Tens se zna da označava električnu ili hibridnu verziju, dok se za X pretpostavlja da se odnosi na pogon na sva četiri točka ili sa dva/četiri elektromotora.

Silueta pokazuje automobil sa dugačkom haubom i mišićavim krilima te širokim lokovima preko masivnih točkova. Liči na kupe ili "oštro" oblikovani sedan sa sportskim karakteristikama i prepoznatljivim "potpisom" LED svetala.

Video sugeriše i da DS možda radi na dve verzije ovog koncepta, jednog sa tradicionalno zatvorenom kabinom i drugog sa kokpitom nalik na F1 bolide.

Iako nema naznaka kada će DS predstaviti ovaj koncept, spekuliše se da bi to mogli biti već krajem meseca na Auto salonu u Pekingu.

DS je ranije najavio izbacivanje novog električnog automobila svake godine, a to je krenulo sa DS 7 Crossbask E-Tense sa 200 KS i efikasnim osmostepenim automatikom smeštenim između SUS i elektromotora.

Razno

strana 1 od 13 idi na stranu