Kineski omaž Mercedesu ili lenjost dizajnera? (FOTO)

Električni model K-One neodoljivo podseća na Mercedesove kompaktne automobile.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2018.

09:58

Kineski omaž Mercedesu ili lenjost dizajnera? (FOTO)

Proizvođači automobila iz Kine ne libe se da koriste prečice prilikom dizajniranja spoljašnjosti svojih modela, pa uzore često traže među evropskim automobilskim markama.

Dizajneri koji su oblikovali kineski električni auto K-One bili su više nego inspirisani izgledom Mercedeovih kompaktnih modela, poput krosovera GLA.
Posmatrano sa prednje i bočne strane, ovo vozilo dosta liči na automobile proizvođača iz Štutgarta.

Nema sumnje da farovi, maska hladnjaka i branik nose Mercedesov pečat, iako se u krugu na prednjoj maski umesto trokrake zvezde nalazi drugačiji amblem.

Kako prenosi AutoHome, K-One ima dimenzije 4.100/1.710/1.595 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.520 mm.

Zbog pogonskih baterija, masa automobila je nešto veća u odnosu na vozila sličnih dimenzija sa benzinskim ili dizel motorom i iznosi 1.400 kg.
Kinezi su kopirali Mercedes u još jednom detalju. K-One, poput najnovijih automobila nemačkog proizvođača, ima lažne završetke izduvnih cevi – iako za pogon koristi elektromotor.

Snaga električne pogonske jedinice iznosi 130 ks, a maksimalna brzina je svega 102 km/h. Detalji o autonomiji u vožnji u nisu poznati, kao ni specifikacije baterija i vreme potrebno za njihovu dopunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: