Auto-salon u koji niko nije ušao već 30 godina

Automobili koji se u njemu nalaze nikad nisu voženi, a datiraju iz 80-tih godina 20. veka.

Podeli
Subaru Justy (ilustracija)
Subaru Justy (ilustracija)

* Prodaje se poslednji automobil čuvene američke marke

Izlog snova za svakog obožavatelja klasičnih modela marke Subaru, ali i za kolekcionare automobila, nalazi se na Malti u gradu Mosta.

Subaru Justy, Impreza, pa i Sambar s kraja 1980-ih možda ne zvuče previše primamljivo, ali kada vam kažemo da nikad nisu voženi, stvari se pomalo menjaju.

Iako su proizvedeni pre 30 i više godina, ovi automobili imaju nesvakidašnju životnu priču. Ako već nije tužna, onda je dosadna, jer su od "rođenja" parkirani u izlogu jednog prodajnog audo-salona.

A među njima je i Subaru XT, poseban kupe koji je svojevremeno najavio Subaruov ulazak u svet luksuza. Napredne aerodinamike i pilotskog kokpita, opremljen 1.8 turbo motorom i pogonom na sve točkove bio je san mnogih, baš kao i njegov naslednik SVX iz 1992. godine.

Nije neuobičajeno da se, tu i tamo, u ponudi u stranim oglasima pojavi poneki novi-stari automobil, ali ovo je zaista redak slučaj da je zarobljena praktično čitava gama jednog proizvođača iz tog razdoblja.

U izloge ovog salona možete i sami zaviriti putem Google Maps-a:

Izvor: Index.hr, B92

Razno

Policijski vozni park iz snova

Mercedes je na izložbi policijske opreme u Frankfurtu predstavio novu generaciju patrolnih vozila sa značkom “trokrake zvezede”. Po prvi put je u boje policijskog automobila ofarban pik-ap nemačkog proizvođača - Mercedes X klase.

Razno utorak 20.02. 14:35 Komentara: 17
strana 1 od 15 idi na stranu