Auto-salon u koji niko nije ušao već 30 godina

Automobili koji se u njemu nalaze nikad nisu voženi, a datiraju iz 80-tih godina 20. veka.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 08.02.2018.

11:45

Auto-salon u koji niko nije ušao već 30 godina
Subaru Justy (ilustracija)

Izlog snova za svakog obožavatelja klasičnih modela marke Subaru, ali i za kolekcionare automobila, nalazi se na Malti u gradu Mosta.

Subaru Justy, Impreza, pa i Sambar s kraja 1980-ih možda ne zvuče previše primamljivo, ali kada vam kažemo da nikad nisu voženi, stvari se pomalo menjaju.

Iako su proizvedeni pre 30 i više godina, ovi automobili imaju nesvakidašnju životnu priču. Ako već nije tužna, onda je dosadna, jer su od "rođenja" parkirani u izlogu jednog prodajnog audo-salona.

A među njima je i Subaru XT, poseban kupe koji je svojevremeno najavio Subaruov ulazak u svet luksuza. Napredne aerodinamike i pilotskog kokpita, opremljen 1.8 turbo motorom i pogonom na sve točkove bio je san mnogih, baš kao i njegov naslednik SVX iz 1992. godine.

Nije neuobičajeno da se, tu i tamo, u ponudi u stranim oglasima pojavi poneki novi-stari automobil, ali ovo je zaista redak slučaj da je zarobljena praktično čitava gama jednog proizvođača iz tog razdoblja.

U izloge ovog salona možete i sami zaviriti putem Google Maps-a: Izvor: Index.hr, B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: