Nije nezaustavljiv: Kralj terenaca zaglavio se u snegu

Mercedes-AMG G63 6x6 jedan je od najmoćnijih i najskupljih terenskih automobila na svetu, ali je i pored pogona na 6 točkova i velikog odstojanja od tla izgubio bitku sa snegom u Kortini D'Ampeco.

Podeli

Povezane vesti:

* Mešanac G i S klase: Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Monstruozni terenac koji može da prođe i tamo gde bi se verovatno sva druga of-roud vozila zaglavila ipak je naišao na nepremostivu prepreku – duboki sneg u italijanskim Dolomitima.

Na Instargramu je objavljen snimak na kome se vidi kako vozilo za uređivanje ski staza pokušava da iz snežnog nanosa izvuče Mercedes G63 6x6, koji je ostao zarobljen uprkos pogonu na sve tri osovine, odstojanju od tla koje iznosi 460 mm i specijalnim gumama na točkovima od 37 inča:

Panzer down! & this happened... not even the #SnowCat... #Cortina

A post shared by Greg B. ⚫️🔵 (@gregb.23) on

Na drugom videu prikazano je kako se vozač zabavljao u Mercedesovom terencu vozeći kroz dubok sneg, pre nego što se zaglavio:

Mercedes-AMG G63 6x6, koji je pravi monstrum na točkovima, ima impozantne dimenzije: njegova dužina je 5.867 mm, širina 2.111 mm a visina čak 2.209 mm.

Dozvoljeni napadni ugao prilikom prilaska prepreci je 52 stepena, a pri silasku ovaj ugao iznosi 54 stepena. Kako bi vozilo bilo u stanju da se izbori i sa najtežim terenima i vremenskim uslovima, ima brojne mogućnosti za blokiranje pojedinih točkova, ali i opciju daljinske kontrole pritiska u pneumaticima (ispumpavanja i dopumpavanja guma komandama iz kabine).

Ispod haube ovog vozila nalazi se 5.5 litarski bi-turbo agregat sa 544 ks i 760 Nm obrtnog momenta, koji je uparen sa 7G-tronic automatskim menjačem.

Kada se pojavio 2014. godine, Mercedes-AMG G63 6x6 u Nemačkoj je koštao oko 400.000 evra. Napravljeno je i prodato svega 100 ovih vozila.

Razno

strana 1 od 15 idi na stranu