Koliko košta motor iz Ferrarijevog top modela?

LaFerrari je veoma redak i skupocen automobil. Kada se pojavi u oglasima, što nije tako često, cena korišćenog primerka kreće se od nekoliko, pa do desetak miliona dolara/evra.

Podeli
Foto: Ferrari
Foto: Ferrari

Povezane vesti:

* Koliko košta polovni LaFerrari?

* La Ferrari prodat za rekordnih 10 miliona dolara!

Međutim, ovih dana pažnju je privukao jedan nesvakidašnji oglas na sajtu eBay u kome je na prodaju ponuđen - ne automobil - već V12 pogonski agregat iz jednog LaFerrarija. Motor se prodaje za čak 335.000 dolara.

Podsećamo, Ferrari je svoj najskuplji model opremio hibridnim pogonskim sistemom, koji se sastoji od elektromotora snage 163 ks i pomenutog 6.3 litarskog V12 benzinca sa čak 800 konjskih snaga.

U ovom slučaju, u ponudi je samo V12 agregat, za koji prodavac tvrdi da je korišćen svega 20 milja (32 km), a nije poznato šta se dogodilo sa automobilom iz koga motor potiče.

Ferrari je ukupno izradio 710 primeraka modela La Ferrari, od čega je 500 u kupe varijanti, a preostalih 210 su sa otvorenim krovom. Svi su već odavno rasprodati.

Foto: eBay
Foto: eBay

Razno

Kako su sedamdesetih zamišljali navigacioni uređaj

Pre GPS navigacije vozači su se dovijali na razne načine kako bi stigli do željenog odredišta, a najčešće su se oslanjali na odštampane mape i lokalno stanovništvo koje bi pitali za pravac. Ipak, čak i u 1970-tim zabeleženi su pokušaji da se napravi automobilski navigacioni uređaj koji bi pomogao vozaču da se snađe na ruti koju ne poznaje.

Razno četvrtak 21.06. 11:33 Komentara: 12
strana 1 od 295 idi na stranu