Klarkson o Rimcu: Nikada nisam video nešto toliko brzo

U prvoj epizodi druge sezone automobilskog šou programa Grand Tour gledaoci su mogli da vide "drag" trku tri vrhunska savremena supersportska modela, među kojima je bio i električni superautomobil iz Hrvatske – Rimac Concept One.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.12.2017.

09:33

Klarkson o Rimcu: Nikada nisam video nešto toliko brzo
Screenshot YouTube

Za one koji su propustili emisiju, na startnoj crti piste u Švajcarskoj našli su se Lamborghini Aventador S, Honda NSX i pomenuti Concept_One. Za upravljačem Aventadora sedeo je Džeremi Klarkson, Hondu je vozio Džejms Mej, a privilegiju da sedne za volan Rimčevog automobila imao je Ričard Hamond.

Ako ste pratili prethodne tekstove na našem sajtu o električnom superautomobilu iz Hrvatske, uključujući i one u kojima se opisuju njegove performanse i ubrzanja na pravcu, verovatno možete da pogodite ko je pobedio u ovoj trci.

Kako je izgledalo nadmetanje tri moćna superautomobila u Švajcarskoj, kao i reakciju Džeremija Klarksona nakon trke, možete videti u sledećem insertu iz prve ovogodišnje emisije Grand Toura: Podsećamo, nakon ove "drag" trke, koja je održana u junu, u sklopu snimanja epizode koja se dešava u Švajcarskoj, Ričard Hamond je tokom test vožnje Concept_One na brdskom usponu izgubio kontrolu nad automobilom i doživeo saobraćajnu nezgodu u kojoj je vozilo izgorelo, a Hamond povredio nogu i završio u bolnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: