Nema problema, za 800 evra napraviće da bude simetričan

Nepisano je pravilo da zadnji deo automobila treba da bude simetričan u odnosu na zamišljenu osu koja prolazi kroz sredinu pozicije za registarsku tablicu, a eventualna odstupanja uglavnom se odnose na položaj izduvne cevi i slične sitnice.

Podeli

Land Rover se ne drži uvek tog pravila, pa na modelu Discovery ostaje veran tradiciji asimetričnog dizajna vrata prtljažnika. Na prvim generacijama tog terenca ova "anomalija" bila je delimično skrivena iza rezervnog točka koji se nalazio na zadnjem delu vozila.

Kasnije je točak sklonjen odatle, ali asimetrična vrata prtljažnika su ostala kao deo tradicije modela Discovery.

Asimetrija je prisutna i na najnovijoj, petoj generaciji, ali je manje primetna nego ranije jer obuhvata samo poziciju registarske tablice. Ipak, nekima je zasmetalo takvo dizajnersko rešenje.

Među njima je i nemačka tjunerska firma Startech koja je kupcima Land Rovera Discovery ponudila da im koriguje fabrički dizajn vrata prtljažnika i učini ih potpuno simetričnim, a ovu uslugu prigodno su nazvali “Discovery of Symmetry” i naplaćuju je 809 evra.

Koje se rešenje vama više dopada - originalno ili dorađeno?

.

Razno

MINI podiže personalizaciju automobila na viši nivo

Personalizacija vozila u auto-industriji poslednjih godina uzima sve više maha. Najbolji način da se vaš auto razlikuje od drugih primeraka istog modela je da - pored određenog paketa opreme, boje spoljašnjosti ili dezena enterijera – opremite vozilo ukrasnim detaljima koji će ga činiti posebnim.

Razno sreda 27.12. 10:51 Komentara: 17
strana 1 od 13 idi na stranu