Ima amblem Ferrarija, vredi 150.000 $, a nije automobil

Ova polovna knjiga košta kao polovni Ferrari

Podeli
Foto: RM Sotheby’s
Foto: RM Sotheby’s

Luksuzno opremljena knjiga čije korice krasi značka propetog konja sa dijamantima, prodaje se na aukciji po ceni koja bi više odgovarala nekom polovnom Ferrari automobilu.

Ipak, RM Sotheby's očekuje da će ovaj redak primerak monografije "The Official Ferrari Opus" iz 2011. na aukciji u Njujorku u decembru prodati za 150.000 dolara (procenjuje se da je vrednost knjige između 125.000 i 175.000 dolara).

Foto: RM Sotheby’s
Foto: RM Sotheby’s

Kada je originalno objavljena pre šest godina, izdavač Opus Media Group nazvao ju je "najekskluzivnijom knjigom na savetu".

Izrađena od specijanog, masivnog papira, monografija je teška 37 kilograma, a na 852 strane nalazi se više od 2.000 ekskluzivnih fotografija svih automobila koji su sišli sa Ferrarijevih fabričkih traka (bilo da je reč o "civilnim" ili trkačkim modelima), kao i svih vozača koji su se takmičili na auto-trkama za Ferrari od 1947. godine.

Foto: RM Sotheby’s
Foto: RM Sotheby’s

Knjiga je štampana u nekoliko verzija, a ova koja će se naći na prodajnoj aukciji spada u najređe i najskuplje – napravljeno je samo 400 primeraka (aukcijski primerak bio je namenjen kupcu iz Belgije).

Korice ove knjige obložene su kvalitetnom crvenom kožom a na naslovnoj strani nalazi se 30 dijamanata koji formiraju logo Ferrarija.

Foto: RM Sotheby’s
Foto: RM Sotheby’s

Uz knjigu, koja sa nalazi u specijalnoj crnoj kutiji izrađenoj od ugljeničnih vlakana, dolaze i rukavice za listanje stranica, kako na papiru ne bi ostajali otisci prstiju.

Pored toga, tu su i potpisi tadašnjih vozača Ferrarijevog F1 tima, Fernanda Alonsa i Felipea Mase, kao i Luke di Montecemola, koji je 2011. bio predsednik kompanije.

Foto: RM Sotheby’s
Foto: RM Sotheby’s

Interesantno je da se pomenuto "dijamantsko" izdanje knjige originalno prodavalo za 275.000 dolara, a Ferrari je mislio i na one koji ne mogu da priušte ovu ekskluzivnu knjigu, pa je pripremio "jeftinija" izdanja - Enzo (37.500 dolara), Cavallino Rampante (7.000 dolara) i Classic (3.520 dolara).

Foto: RM Sotheby’s
Foto: RM Sotheby’s

.

Razno

Policijski vozni park iz snova

Mercedes je na izložbi policijske opreme u Frankfurtu predstavio novu generaciju patrolnih vozila sa značkom “trokrake zvezede”. Po prvi put je u boje policijskog automobila ofarban pik-ap nemačkog proizvođača - Mercedes X klase.

Razno utorak 20.02. 14:35 Komentara: 17
strana 1 od 284 idi na stranu