Američki izum: Drive-in crkva / VIDEO

U zemlji u kojoj mnogi stanovnici praktično žive u automobilu, praćenje bogosluženja iz parkiranog vozila i nije veliko iznenađenje.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 03.08.2017.

12:02

Američki izum: Drive-in crkva / VIDEO
Screenshot

Amerika je izmislila "drive-in" bioskop i "drive-through" restorane, pa zašto ne i "drive-in" crkvu.

Autorka Lauren DeFilippo prikazala je jednu takvu crkvu u svom kratkom dokumentarnom filmu. Crkva se nalazi u Dejtona Biču, a osnovana je 1953. godine.

Vernici se dovoze svojim automobilima do predviđenih parking mesta ispred crkve, baš kao i u "drive-in" bioskopu, a službu mogu da prate preko radio uređaja u svom vozilu.

Jedna od prednosti je što vernici, za razliku od klasične crkve, obraćanje sveštenika ne moraju da slušaju u potpunoj tišini, a mnogima koji imaju zdravstvene probleme i teško su pokretni, lakše je da službu prate iz svog automobila nego iz crkvenih klupa.

Osim toga, vlasnici kućnih ljubimaca mogu sa sobom da povedu i svoje četvoronošce, što se može videti u samom dokumentarcu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: