Prodaju Tajsonov Ferari - uz auto idu rezervne sijalice

Sa samo 349 proizvedenih primeraka, od čega je svega 50 isporučeno u SAD, Ferrari F50 spada u retke klasične supersportske automobile. Ovaj je za kolekcionare još dragoceniji, s obzirom da je pripadao čuvenom američkom bokseru.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2017.

12:28

Prodaju Tajsonov Ferari - uz auto idu rezervne sijalice
Foto: rmsothebys.com

Prvi vlasnik Ferrarija F50 koji se našao u ponudi kuće RM Sotheby's bio je Majk Tajson, nekadašnji svetski prvak u teškoj kategoriji.

Automobil je do sada prešao svega 9.163 km (5.694 milje), a prodavac tvrdi da je u besprekornom stanju, što potkrepljuje fotografijama vozila.
Foto: rmsothebys.com
Za kolekcionare je bitno i da auto poseduje sertifikat o originalnosti koji je izdalo odeljenje Ferrari Classiche, kao i da je u F50 naknadno ugrađen specijalni izduvnik marke Tubi, koji zvuk 4.7 litarskog V12 čini još impresivnijim.

Na fotografijama se vidi da su sačuvana i originalna uputstva za upotrebu, kao i torbica sa alatom, pa čak i rezervne sijalice i osigurači.
Foto: rmsothebys.com
Tajsonov Ferrari biće ponuđen na prodaju na aukciji koja će se održati u SAD u martu, a RM Sotheby's procenjuje da će dostići cenu od 2,3 miliona dolara.

U tom slučajnu, ovaj automobil bio bi drugi najskuplji F50 koji je prodat na aukciji, nakon što je u januaru 2017. jedan crni primerak ovog modela promenio vlasnika za čak 3 miliona dolara.
Foto: rmsothebys.com
.
Foto: rmsothebys.com
.
Foto: rmsothebys.com
.
Foto: rmsothebys.com
.
Foto: rmsothebys.com
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: