Nemačka policija ima moćnu mašinu, ali ne za autoban

Pripadnicima policije u Nemačkoj svakako ne nedostaju snažni patrolni automobili, a sada su dobili još jednu prinovu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2016.

09:20

Nemačka policija ima moćnu mašinu, ali ne za autoban

Nemačka organizacija Tune it! Safe!, koja promoviše bezbedno unapređivanje i prepravku serijskih modela automobila, ustupila je policiji na godinu dana dorađeni Ford Mustang V8 GT.
Ova organizacija osnovan je 2005. sa ciljem da promoviše bezbedno i odgovorno prepravljanje automobila, kako bi se unapređena vozila uklopila u postojeće zakonske norme u Nemačkoj.

Zato će policijski Mustang, umesto da juri autobanom, u narednih 12 meseci obilaziti sajmove automobila, kako bi kod zaljubljenika u četvorotočkaše podigao svest o potrebi da svoja vozila dorađuju u skladu sa saobraćajnim propisima.
Za "tjuning" ovog patrolnog automobila odgovorna je firma Wolf Racing, zbog čega je i samo vozilo preimenovano u "Wolf Wide 5.0". U odnosu na serijsku verziju, automobil je dobio specijalne 20 inčne alu felna, na koje su namontirani Hankook pneumatici, zatim podesivo ogibljenje, aerodinamički set sa zadnjim difuzorom i velikim spojlerom i novi sportski izduvni sistem.
S obzirom da se radi o policijskom vozilu, ugrađena je i sva neophodna svetlosno-zvučna signalizacija.

Wolf Racing je pojačao i originalni 5.0 litarski V8 agregat sa fabričkih 421 ks (310 kW) na 455 ks (335 kW), što je dovoljno da automobil iz mesta do stotke ubrza za 4,3 s i da dostigne maksimalnih 268 km/h. Podsećamo, regularni Mustang GT od 0 do 100 km/h stiže za 4,8 s.
Organizacija Tune it! Safe! već godinama sarađuje sa nemačkom policijom, pa je u okviru iste kampanje 2015. organima reda ustupljen dorađeni Chevrolet Corvette, a pre toga vozila kao što su AC Schnitzer BMW Serije 4, Brabus Mercedes A klase i Abt Audi R8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: