Britanski premijer kupio polovan auto za 2.000 evra

Nisam mu dao popust, platio je koliko sam tražio, izjavio je prodavac polovnih automobila od koga je Dejvid Kameron kupio staru Nissan Micru.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

14:09

Britanski premijer kupio polovan auto za 2.000 evra

Kada je vlasnik firme za prodaju polovnjaka iz Oksfordšira primio telefonski poziv od službe obezbeđenja Dejvida Kamerona, mislio je da su njegovi drugari odlučili da se našale sa njim.

"Predstavili su se i rekli da je premijer zainteresovan da kupi polovnu plavu Micru sa mog placa", ispričao je prodavac Iain Haris novinaru Gardijana.

"Zamolili su me da ostanem u petak pola sata duže na poslu, kako bi premijer mogao lično da dođe i pogleda vozilo koje ga je interesovalo", kazao je Haris. Iako je i dalje bio u dilemi da li se radi o šali ili ne, pristao je i sačekao da vidi da li će se Dejvid Kameron zaista pojaviti. Na njegovo iznenađenje, britanski premijer zaista je stigao u dogovoreno vreme, u pratnji obezbeđenja.

"Razgledao je auto kao bilo koji drugi kupac koji nije previše upućen u mehaniku, i odlučio da ga uzme", opisuje Haris kako je izgledala poseta Dejvida Kamerona.
Kameron i Haris ispred premijerove Micre (Foto: Witney Used Car Centre/Facebook)
"Pretpostavljam da je oglas za Micru video na Internetu i da mu je zapala za oko s obzirom da je reč o ekonomičnom malom automobilu sa 5 vrata koji je napravljen u Britaniji", kaže on. Kameron je zatim obećao da će dođi sutradan da plati automobil, što je i učinio.

"Nisam mu dao popust, platio je punu cenu od 1.495 funti (oko 2.000 evra), a nije imao ni neki poseban tretman. Razgovarao sam sa njim kao i sa bilo kojom drugom mušterijom", objašnjava Haris.

"Međutim, da je hteo da kupi neki auto vredan 20 hiljada funti, onda bi to bila druga priča."

On tvrdi da je automobil koji je prodao premijeru u odličnom stanju, iako je prešao oko 150.000 km, i da ga je Kameron kupio za svoju suprugu, Samantu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: