Pratila navigaciju, pa završila u jezeru

Da navigacionim uređajima ne treba slepo verovati, pogotovu u uslovima loše vidljivosti, pokazuje primer devojke iz Kanade koja je sledeći uputstva sa navigacije svoj automobil uparkirala u jezero Hjuron.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 17.05.2016.

09:22

Pratila navigaciju, pa završila u jezeru
Foto: Facebook / Andrea Vince, Tobermory Press

Dvadesettrogodišnja Kanađanka vozila je svoju Toyotu Yaris kroz mesto Tobermori, koje se nalazi na obali jezera Hjuron. Nepoznata lokacija, mrkla noć i slaba vidljivost zbog kiše i izmaglice uslovili su je da se potpuno osloni na navigaciju, što je, ispostavilo se, moglo da se završi tragično.

Naime, devojka je, prateći uputstva navigacionog uređaja zalutala na rampu kojom se izvlače čamci na obalu, a kada je shvatila da se nalazi na krivom putu, bilo je prekasno jer je u automobil već počela da navire voda. Zahvaljujući prisebnosti, uspela je da se izvuče iz Toyote pre nego što je automobil potonuo i da otpliva do obale iako je temperatura vode bila samo 5 stepeni Celzijusa.

Na sreću, devojka je prošla bez ikakvih povreda, a automobil je izvučen iz jezera sledećeg dana uz pomoć ronilaca. . . . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: