Prešao milion milja, pa dobio novi auto od proizvođača

Vlasnik Toyote Tundre, koji je svojim pik-ap vozilom uspeo da pređe milion milja (1,6 miliona km), nagrađen je od fabrike potpuno novim automobilom iste marke.

Podeli

Prešao milion kilometara Škodom Fabijom

Amerikanac Viktor Šepard prevalio je razdaljinu od milion milja u periodu od devet godina, a godišnje je prosečno prelazio nešto više od 110 hiljada milja ili 180 hiljada km. Iako je ovolika kilometraža zaista impresivna, pik-ap je i dalje u izvanrednom stanju, sa originalnim motorom i menjačem, zahvaljujući pre svega redovnom održavanju.

Za 9 godina, posetio je servis 117 puta, uglavnom zbog regularnih promena ulja i drugih delova čiju zamenu fabrika preporučuje nakon određenog broja km.

Viktor Šepard (levo) dobija ključeve nove Tundre
Viktor Šepard (levo) dobija ključeve nove Tundre

"Pik-ap je u sjajnom stanju! Osim par sitnijih oštećenja na karoseriji, izgleda kao nov. Čak i sedišta izgledaju gotovo isto kao kada sam ga kupio", pohvalio se Šepard.

Toyota nije propustila ovakvu priliku za marketing, pa je ponosnom vlasniku kao nagradu poklonila novu Tundru. U japanskom proizvođaču kažu da će zauzvrat preuzeti stari automobil i rasklopiti ga da bi videli kako su se pojedini delovi pokazali nakon milion milja vožnje.

Nova i stara Toyota Tundra
Nova i stara Toyota Tundra

.

Razno

strana 1 od 273 idi na stranu