Zašto je suspendovan Džeremi Klarkson?

Najzad se dogodilo ono čega su se fanovi emisije Top Gear pribojavali a što su protivnici odavno priželjkivali - Džeremi Klarkson je suspendovan. Naredna epizoda neće biti emitovana u predviđenom terminu, a čitav serijal je doveden u pitanje.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 11.03.2015.

08:03

Default images

S obzirom na Klarksonov problematičan karakter, brojne skandale i kontroverzne izjave, tako nešto moglo se očekivati i ranije. Postavlja se pitanje koja je to kap prelila čašu i izazvala ovakvu reakciju rukovodstva BBC-ja.

Iz te televizije za sada je objavljeno samo kratko saopštenje:

"Nakon neslaganja sa producentima, Džeremi Klarkson je suspendovan i protiv njega je pokrenuta istraga. Niko drugi osim njega nije suspendovan, a emisija (Top Gear) neće biti emitovana u nedelju. BBC trenutno ne želi da daje komentare na ovu vest".

Prikrivanje pravog razloga suspenzije otvorilo je prostor za nezvanične informacije, pa je tako Radio Tajms objavio da je Top Gear skinut sa programa jer je Klarkson navodno pokušao da udari jednog od producenata emisije.

Iako se incident dogodio još početkom marta, čelnici BBC-ja su za njega saznali tek u ponedeljak, pa su već u utorak doneli odluku da se voditelj suspenduje i da se naredna epizoda serijala ne emituje u predviđenom nedeljnom terminu.

Zbog najavljene istrage o incidentu, osim naredne, verovatno će biti odložene i sledeće dve epizode 22. serijala, piše britanski medij.

Sa druge strane, Dejli Mejl tvrdi da je Klarkson zapravo udario jednog od organizatora tokom snimanja emisije jer nije obezbedio hranu na setu.

Kako piše ovaj list, Džeremi Klarkson se u utorak pojavio u pabu u blizini svog doma. Na pitanje u vezi sa suspenzijom, samo je rekao: "Uživam u pivu i čekam da se sve ovo završi".

Suspenzija jednog od tri voditelja emisije, koji u najvećoj meri određuje ton i karakter serijala i koji je za fanove sinonim za Top Gear, stvoriće velike glavobolje čelnicima BBC-ja.

Naime, emisija je toliko popularna širom sveta da na godišnjem nivou televizija od prodaje prava i reklama zaradi preko 200 miliona evra. Top Gear je takođe najgledanija emisija na kanalu BBC 2 - svake nedelje prati je preko 5 miliona gledalaca a u vreme božićnih praznika, emisija je imala čak 7 miliona gledalaca.

A ti isti gledaoci pokrenuli su peticiju na sajtu change.org da se Klarskon vrati na male ekrane, koju je do srede već potpisalo 160.000 ljudi.

Pročitajte još:
Može li Top Gear bez Klarksona?
Džeremi Klarkson uvredio i Argentince
Kako je Klarkson istovremeno uvredio i Kineze i Britance?
Klarkson ne zna da drži jezik za zubima

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: