Posle onog što je doživeo, sledeći put će vezati pojas

Da li zbog zaprećene kazne ili podizanja nivoa svesti o značaju sigurnosnog pojasa, u Srbiji se poslednjih godina smanjio broj vozača koji se ne vezuju u automobilu. Iako su u zemljama sa razvijenijom saobraćajnom kulturom, poput SAD, vozači "istrenirani" da koriste pojas, i tamo postoje izuzeci.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

08:43

Default images

Edvard Volas je jedan od onih koji je zanemario osnovno pravilo iz vozačke obuke a verovatno ne bi ni primetio da se nije vezao, da nije doživeo neobičnu saobraćajnu nesreću.

Osim što nije vezao pojas, Volas je autoputem kroz Ohajo vozio većom brzinom od dozvoljene, ali, što je još opasnije, brže nego što je preporučljivo kada na kolovozu ima snega. A ako sa 110 km/h izgubite kontrolu nad vozilom, udarite u drugi automobil i budete katapultirani na put, može se desiti da vas pregazi sopstveni automobil.

U ovom slučaju to se umalo nije dogodilo, a incident je zabeležila kamera policijskog patrolnog automobila (udes se dogodio posle 30-ak sekundi):



Vozač je imao sreće da je nakon svega što mu se dogodilo uopšte uspeo da ustane a, prema navodima medija, prošao je sa povredama leđa i lica, i kasnije je pušten na kućno lečenje. Verujemo da je posle svega naučio važnu lekciju.

Policija Ohaja odlučila je da objavi snimak kao upozorenje drugim vozačima, uz savet da prilagode brzinu i drže odstojanje kada voze po snegu, ali i da ne zaborave da se vežu kada sedaju za upravljač automobila.

Pročitajte još:

Zašto ljude mrzi da koriste pojas?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: